Nutrilans Borax 1000 gr.

$17.99

Borax, so Borne kiseline je mineral koji ulazi u sastav Funkcionalne hrane Nutrilans. Sandrina elementa Bor koji je bitan element za ljude, dostupan nam je u prirodnom obliku u mineralu Borax.

[shariff]

NUTRILANS borax poseduje izuzetna antiseptična, antifungalna i antivirusna svojstva i blaga antibakterijska svojstva. Poboljšava srčani rad , telesnu ravnotežu, memorijske, saznajne i vizione aspekte. Deluje sinergijski sa elementima Magnezium i Sumpor u oslobađanju tela od akumulacije fluorida i toksičnih – teških metala.

Generalno ima antiinflamatorna, anti-tumorska, antikoagulantna, anti-neoplastična (antikancerogena) i hipolipemična svojstva (snižava nivo masti i holesterola u krvi).

Borax možete koristiti kao so za kupanje jer se kao i Magnezijum dobro apsorbuje kroz kožu. U nekim banjama prirodno mineralizovanim Borom (nazvanim: čudo voda) mnogi su prijavili isceljenje od hroničnog Artritisa. Pojedini lekari su uvereni da bi čak i potapanje stopala u niskim koncentracijama Borax-a i tople vode donelo znatna poboljšanja kod Artritisa.

Bor je neophodan za integritet i funkciju ćelijskih zidova i učesnik je u prenosu signala kroz membrane. Od suštinskog je značaja za zdrave kosti. Reguliše apsorpciju i metabolizma Kalciuma, Magneziuma i Fosfora kroz uticaj na paratiroidnu žlezdu. Nedostatak Bora izaziva preteranu aktivnost paratiroidne žlezde što podiže nivo Kalcijuma u krvi oslobađanjem Kalcijuma iz zuba i kostiju. Ovo može dovesti do OsteoArtritisa i drugih oblika Artritisa, osteoporoze i karijesa.

Sa starošću visok nivo Kalcijuma u krvi dovodi do kalcifikacije mekih tkiva, izaziva kontrakcije mišića i ukočenost, kalcifikaciju endokrinih žlezda, posebno epifize i jajnika, arteroskleroze, kamena u bubregu, kalcifikaciju bubrega i na kraju dovodi do otkazivanja bubrega.

Nedostatak minerala Bor i Magnezijuma posebno je štetan za
kosti I zube. Sinovijalna tečnost koja podmazuje zglobove i pruža hranljive materije do hrskavice kod ljudi sa artritičnim zglobovima je u manjku Bora. Intenzivna upotreba Borax-a može da oslobodi bolova, otoka i ukočenosti osobe sa artritičnim
tegobama u roku od 1 do 3 meseca.

Bor i polni hormoni

U nedostatku Bora, minerali Ca i Mg se gube putem urina. Koristan efekat primene Borax-a utiče na težinu i čvrstinu kostiju a normalizovani hormoni stimulišu rast novih ćelija kostiju.

Borax i Fluor Borax se može koristiti za uklanjanje akumuliranog Fluora(F) i teških metala iz tela.

Fluor pogoršava kvalitet kostiju, utiče na kalcifikaciju epifize a štitastu žlezdu tera u hipoaktivnost. Borax reaguje sa jonima Fluora , formira Bor tetra Fluorid koji se zatim
izlučuje putem urina.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Nutrilans Borax 1000 gr.“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *